Board Games & Magic the Gathering
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Kingsburg

2 participanți

In jos

Kingsburg Empty Kingsburg

Mesaj  tyco Vin 11 Ian 2013, 20:40

Kingsburg e un joc de tipul "worker placement" care contine multa strategie si putin noroc. Tu esti conducatorul unui tinut din taramul Kingsburg si trebuie sa dezvolti acel tinut folosindu-te de ajutorul sfatuitorilor tai. Ai 3 resurse la dispozitie(aur, lemn si piatra) cu ajutorul carora cumperi cladiri. Fiecare cladire iti da anumite beneficii si puncte de victorie. Jocul se desfasoara pe parcursul a 5 ani, fiecare an fiind impartit in 4 anotimpuri. La finalul celor 5 ani, jucatorul cu cele mai multe puncte castiga. Un regulament complet se gaseste la sectiunea regulamente pe forum.
Sa incepem prezentarea cu cutia, destul de fragila dupa parerea mea, din carton subtire...
Kingsburg Th_P1260146
In interiorul cutie gasim foi pentru constructie pt fiecare jucator, regulamentul zaruri pentru fiecare jucator, cubulete cu resurse, jetoane pentru constructie si cartile cu inamici...
Kingsburg Th_P1260147
Manualul e foarte frumos realizat, scurt si la obiect...
Kingsburg Th_P1260149
Foile pentru constructie. Fiecare jucator detine una pe care isi marcheaza cladirile construite...
Kingsburg Th_P1260148
Cu ajutorul jetoanelor de constructie de culoarea jucatorului respectiv.
Kingsburg Th_P1260152
Zarurile cu ajutorul carora influentezi un sfatuitor...
Kingsburg Th_P1260151
Resursele din joc, realizate frumos din lemn...
Kingsburg Th_P1260150
Cartile cu inamicii care vin la sfarsitul fiecarui an, iarna. Vorba aia winter is coming Smile)
Kingsburg Th_P1260153
Si la final tabla de joc. Am o nemultumire legata de ea, fiindca e din bucati nu se imbina prea bine, cartonul fiind putin indoit. E de asteptat asta insa, aceasta fiind varianta made in china a jocului, care costa cam 100-120 lei. Varianta mai buna, care are harta dintr-o singura bucata, costa pe la 200 lei, deci nu ma plang Smile
Kingsburg Th_P1260154
Cam asta ar fi prezentarea jocului kingsburg, un joc interesant, ce e usor de invatat insa greu de stapanit, avand nevoie de o strategie puternica pentru a castiga si, mai ales, investitii destepte si o planificare in viitor puternica!
Toate cele bune!
tyco
tyco
Game Master of the month
Game Master of the month

Data de inscriere : 23/11/2012
Varsta : 35
Localizare : In lumea mea

http://www.arrailclub.uv.ro

Sus In jos

Kingsburg Empty Re: Kingsburg

Mesaj  Daquinus Sam 12 Ian 2013, 00:22

Un joc cu adevarat atractiv, foarte placut si cu timp de joc destul de bun. Nici prea lung sa ajungi sa te plictisesti nici prea scurt sa iti para rau. Usor de invatat si foarte competitiv.
Abia astept sa mai jucam cateva partide cu conditia desigur ca nu tu sa dai cu zarul pentru hoardele de orci/ demoni Very Happy
Fa bine si te antreneaza cu zarul ca altfel ne dai fiori.

Cu simpatie si respect, Cosmin
Daquinus
Daquinus
Admin

Data de inscriere : 24/10/2012
Varsta : 51
Localizare : Arad

http://boardgamesarad.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj  tyco Sam 12 Ian 2013, 02:50

M-am antrenat de revell si am dat numai 5 si 6. Cand aveti chef de joc anuntati, ca nu mi-e greu sa il aduc!
Toate cele bune!
tyco
tyco
Game Master of the month
Game Master of the month

Data de inscriere : 23/11/2012
Varsta : 35
Localizare : In lumea mea

http://www.arrailclub.uv.ro

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat