Board Games & Magic the Gathering
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Eurorails

2 participanți

In jos

Eurorails Empty Eurorails

Mesaj  tyco Vin 11 Ian 2013, 20:22

Si pentru ca am zis ca sambata facem training session pentru Eurorails am zis sa fac o scurta prezentare inainte. Eurorails face parte din familia de jocuri Empire Builder, fiind axat pe harta europei. Scopul final al jocului(in varianta normala, noi probabil o sa jucam varianta mai scurta) e sa unesti 7 din cele 8 metropole de pe harta si sa aduni 250 de milioane. Da ati auzit bine, milioane. Acest joc nu se joaca...cea mai mica bancnota este de 1 milion Smile). Acest lucru il obtii construind linii de tren intre orase iar apoi livrand bunuri de la un oras la altul. Regulamentul mai in detaliu se gaseste la sectiunea regulamente pe forum!
Dar destul cu vorba sa incepem cu inceputul si anume cutia, care e destul de mica si solida.
Eurorails Th_P1260139
In interior gasim toate piesele, in general imprastiate peste tot, acesta fiind singurul dezavantaj al acestui joc, faptul ca piesele se imprastie si nu prea ai cum sa le pui in pungulite individuale pentru ca sunt 3 maxim 4 jetoane din fiecare tip si sunt vreo 30 de tipuri de jetoane.Pe langa harta si jetoane mai se gasesc banii de hartie de o calitate nu foarte buna, cartile cu ordinele de livrare de marfa, pionii pentru fiecare tren si un set de creioane cu care sa desenezi pe harta linia ta. Din pacate e cam greu de desenat si trebuie putin timp sa te obisnuiesti. In ultimul rand se gaseste regulamentul. In interiorul regulamentului existau 4 pagini ce trebuiau taiate si date fiecarui jucator, fiind un fel de "index" sa il ajute sa gaseasca resursa de care are nevoie mai repede.
Eurorails Th_P1260140
Regulamentul general pentru empire builder si reguli specifice pentru eurorails...
Eurorails Th_P1260141
Carti cu ordinele de livrare si evenimente...
Eurorails Th_P1260142
Cateva din jetoanele cu resurse...
Eurorails Th_P1260143
Banii din joc...
Eurorails Th_P1260144
Si intr-un final, harta ansamblata...
Eurorails Th_P1260145
In incheiere, jocul este unul strategic maxim, planificarea inainte fiind esentiala. Din pacate interactiunea dintre jucatori nu prea exista, iar jocul tinde sa dureze mult(3-4 ore), si devine plictisitor dupa o vreme, mai ales cand astepti dupa alt jucator sa se gandeasca ce sa faca cand tu sti cu 5 mutari in fata ce o sa faci. De aceea de multe ori cand am jucat a intervenit haosul, ca alti jucatori incepandu-si tura inainte ca altii s ao termine, astfel nemaistiind ce se intampla.
Mai multe la training session-ul de maine!
Toate cele bune!
tyco
tyco
Game Master of the month
Game Master of the month

Data de inscriere : 23/11/2012
Varsta : 35
Localizare : In lumea mea

http://www.arrailclub.uv.ro

Sus In jos

Eurorails Empty Re: Eurorails

Mesaj  Daquinus Sam 12 Ian 2013, 00:25

Sunt foarte curios sa vad cum se joaca si daca putem face ceva cu timpul indelungat necesar pentru joc. Cu toate ca sincer prefer un joc mai concis decat unul care sa o intinda pe 3-4 ore am sa ii dau totusi o sansa maine.
Am sa pot sa fac o comparatie intre el si Chicago Expres.

Cu simpatie si respect, Cosmin
Daquinus
Daquinus
Admin

Data de inscriere : 24/10/2012
Varsta : 51
Localizare : Arad

http://boardgamesarad.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum: