Board Games & Magic the Gathering
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai

In jos

Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai Empty Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai

Mesaj  daniel M Joi 29 Dec 2016, 19:08

Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai E6de03da0b29acc1f88649b3344b68eff0c52d99

2 pana la 4 jucatori sunt invitati la scoala de pictura a maestrului Hokusai, pentru a-si demonstra si slefui talentul in Kanagawa, jocul creat de Bruno Cathala (Cyclades, Mr Jack, Five Tribes, 7 Wonders duel...) si Charles Chevallier. Are ca mecanici card drafting, set collection & push your luck. 

[size=150]1.Componente[/size]  5/5 : La acest capitol nu am multe lucruri de spus decat ca este unul dintre cele mai frumoase jocuri; cartile cu artwork de acuarela, piesele din lemn reprezentand pensulele, Grand masterul si Asistentul sau ”tabla” de joc arata fantastic desfasurate pe masa de joc. 

Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai Pic3268866_lg

[size=150]2.Regulament[/size]  4/5 : Regulamentul este foarte bine structurat, cu multe exemple, insa a fost nevoie de o a doua parcurgere a lui pentru intelegerea in totalitate a mecanicilor, in special din cauza folosirii unor cuvinte cu care trebuie sa te obisnuiesti, referitoare la zone de joc, faze si/sau carti (studio, print etc). 
[size=150]3. Desfasurarea jocului 4/5[/size]  : Cartile pot fi jucate ori ca imbunatatiri aduse atelierului/ studioului fiecarui jucator ori ca fragmente din pictura la care acesta va ”lucra” pe parcursul jocului. Scopul jocului este sa aduni cat mai multe puncte prin realizarea unei succesiuni de carti care sa aiba acelasi anotimp, pe de o parte, si sa inglobeze subiecte diferite, pe de alta parte. Jocul se incheie atunci cand unul dintre jucatori plaseaza cea de-a 11a carte in lucrarea proprie sau cand se trage ultima carte din deck. Fiecare runda are urmatoarele faze: studiul: se plaseaza pe tabla(care de fapt nu este tabla, dar nu ”gasesc” nici sa stau in cap cuvantul!) de joc un numar de carti egal cu numarul de jucatori. Incepand cu primul jucator, acesta poate lua una sau toate cartile dintr-o coloana sau poate ramane sa mai studieze (pas). Atunci cand un jucator ia una sau mai multe carti dintr-o coloana, va trebui sa le joace dupa cum doreste: fie ca imbunatatiri aduse atelierului (care iti permit sa pictezi anumite carti sau te ajuta in acest sens), fie ca parti ale lucrarii. Modalitatea principala si cea mai eficienta de a aduna puncte este de a atinge obiectivele (diplomas) disponibile tuturor. Cum functioneaza acestea? Exista 7 tipuri de astfel de obiective (1-pictarea cartilor cu pomi,2-pictarea cartilor cu personaje,3-pictarea cartilor cu cladiri,4-atingerea unui anumit numar de pensule in atelier etc), iar atunci cand un jucator se califica pentru revendicarea unuia dintre ele, acesta are doua optiuni: ia tile-ul respectiv sau il refuza - aici intervine mecanica ”push your luck” -, cu mentiunea ca odata luat un tile dintre unul din cele 7 tipuri de obiective, nu mai poti lua un altul de acelasi fel. Ex: Mihai picteaza al treilea pom, moment in care poate lua tile-ul de 3 VP pentru cel care picteaza 3 pomi; odata luat insa, nu va mai putea lua tile-ul de 5 VP prevazut jucatorului care picteaza cel de-al patrulea pom. 

Kanagawa - mesterind tehnicile de pictura ale maestrului Hokusai Pic3280474_lg
(Deasupra ”picturii”, se observa cele trei obiective revendicate de catre jucator pe parcursul jocului: cel pentru pictarea a trei cladiri diferite, cel care poate fi luat la momentul obtinerii celei de-a treia pensule si cel pentru pictarea porcului mistret si a cerbului. In partea de jos este atelierul jucatorului, imbunatatit pe parcursul jocului cu carti care ii permit sa picteze anumite subiecte/scene sau care ii permit sa pastreze o carte/sa mute o pensula de pe o carte pe alta sau carti care ii dau o pensula sau intaietatea in runda viitoare)

[size=150]Concluzii[/size] : Mi-a placut mult si nu doar datorita componentelor; jocul iti ofera senzatia crearii unei picturi, se joaca destul de repede (aproximativ 30-40 de minute) si este antrenant; cheia jocului este sa incerci sa atingi cat mai multe dintre cele 7 obiective si sa le revendici atunci cand se iveste situatia. Te poti multumi cu puncte mai putine sau poti refuza tile-ul (nu mai poti reveni la aceasta decizie pe parcursul jocului), sperand ca vei mai adauga cartea/cartilor care iti vor permite sa iei urmatorul tile/tile-uri si, implicit, mai multe puncte. Bineinteles, daca nu le vor lua ceilalti. Un joc light excelent, cu oarecare tematica si cu un timp redus de joc. I-am dat nota 9, incadrat fiind in categoria light/filler. 
Sursa foto : BGG
daniel M
daniel M
Master of the Games

Mesaje : 726
Data de inscriere : 23/11/2012
Localizare : Arad

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum