Despre: Jeskai

In jos

Despre: Jeskai

Mesaj  Minael la data de Vin 31 Iul 2015, 11:45

Nume: The Jeskai Way (Khans of Tarkir, Fate Reforged)
Devin: Ojutai (Dragons of Tarkir)
Culori: Alb, Albastru, Rosu
Khan: Narset (KtK), Shun Yun,the Silent Tempest (Fate Reforged)
Simbol: ochiul dragonului (reprezentand istetimea si viclenia dragonului)
Mecanica: prowess (oricand castezi-nu trebuie sa se rezolve neaparat- un non-creature spell, creaturile cu prowess primesc +1/+1 pana la finalul turei). (ktk, fr).

Despre Jeskai.
In muntii cetosi ai Tarkir-ului, din temple acoperite de roua muntilor si manastiri fortificate, vin calugarii Jeskai. Calea Jeskai este calea celor ce cauta cunoasterea cu orice pret. Cei ce sunt luptatori desavarsiti, de o putere incredibila, fiind capabili sa termine un oponent intr-un singur atac, dar care nu sunt interesati de lupta de dragul luptei. Ei mediteaza, se antreneaza, invata. Mereu. Ani de zile daca trebuie doar pentru a stapani o singura tactica pana la nivelul de mare maestru.
Un clan ce contine Djini, Oameni, Aveni, Efreets, toti fiind maestrii ai artelor martiale, mistici si tacticieni. Flavor-ul lor este inspirat din calugarii shaolin ai vietii reale. Si la fel ca acesti calugari, pana si cel mai slab reprezentant al clanului este cu mult mai puternic decat imaginea sa.
Se spune ca un calugar Jeskai valoreaza cat o armata a oricarui clan. Acest lucru este reprezentat si pe cartea End Hostilities, un board sweeper, unde vedem un calugar ce pur si simplu spulbera o oaste de calareti Mardu.
Tactica abordata de Jeskai este sa foloseasca fortele mistice (non-creature spells) pentru a deveni mult mai puternici decat par. Si desi bonusul de prowess tine doar pana la finalul unui turn, de multe ori este arhisuficient pentru a distruge planurile oponentului.
Jeskai Way permite atat o tactica de control, dar si o tactica de aggro si agresivitate care in opinia mea nu o poti regasi in nici un alt clan. Ultima greseala a unui oponent este sa lase Jeskai sa isi aduca cativa calugari pe campul de lupta si apoi sa nu se apere in fata unui atac. (personal am reusit cu 3 creaturi sa generez 23 damage, si daca aveam inca o mana rosie disponibila era 30+ intr-un singur atac, turn 5).
Albastru. Fiind un clan ce in primul rand cauta si pune valoare pe cunoastere, foloseste din plin avantajele manei albastre. Ei meditand in preajma lacurilor cristaline, mai ales in manastirea Sage Eye Stronghold dar si Riverwheel, e normal ca apa (reprezentand mana albastra) sa fie principala lor sursa de putere. Accessul la mana albastra le ofera toate posibilitatile de control posibile (counerspell, tap-tempo etc),dar mai ales card advantage (aka cautarea cunoasterii). jucand aceste spell-uri se activeaza si prowess. Combo combo combo.
Alb. Fiind un clan ce nu cauta violenta, folosesc si mana de alb pentru a pedepsi oponentii. Aceasta le ofera access la multe vraji de protectie, la creaturi defensive, capabile sa tina frontul suficient cat planul intreg sa fie dus la bun sfarsit. Inainte sa distruga, ei incearca sa protejeze.
Rosu. Pentru ca uneori nu merge cu frumosul, calea Jeskai foloseste si furia interioara pentru a distruge pe cei ce nu inteleg sa isi vada de drumul lor. Furia interioara este ceea ce atrage multi Efreet catre calea Jeskai, in ideea de a invata o controleze (furia, desigur), si a o folosi intr-un mod cat mai eficient. A fi agresiv cand trebuie nu este nimic rau. Trebuie, pentru ca un calugar sa fie eficient si sa atinga noi nivele de cunoastere. Accesul la mana rosie le ofera pe langa creaturi mai agresive si multe spell-uri de burn, ce merg mana in mana cu prowess.

Daca iti place sa controlezi campul de lupta, daca de felul tau esti exact ca un calugar stapan al artelor martiale, fragil in aparenta dar extrem de puternic in realitate, prin urmare simtind o apropiere de acest clan, atunci ei sunt pentru tine. Extrem de versatili, extremi de puternici si eficienti, Clanul Jeskai este clanul celor care prefera o singura lovitura, puternica si eficienta in locul unui meci grinding.
There are many paths, but only one way. The Jeskai Way!


avatar
Minael
Guardian

Mesaje : 89
Data de inscriere : 14/01/2013
Localizare : Arad

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum